DK Social
Antallet af test og smittetilfælde falder hos plejehjemsbeboere
De seneste uger har myndighederne arbejdet på at vaccinere beboere på landets plejehjem.
Foto: Tim Kildeborg Jensen, Ritzau Scanpix

Antallet af test og smittetilfælde falder hos plejehjemsbeboere

Rundt om i landet er mange plejehjemsbeboere begyndt at få vaccine mod corona. Det kan påvirke smittetal.

Antallet af smittede blandt beboere på landets plejehjem var i sidste uge det laveste siden uge 47 i november sidste år. Med til historien hører, at der i sidste uge også blev testet det laveste antal plejehjemsbeboere siden uge 12 i marts sidste år.

Det viser en opgørelse fra Statens Serum Institut, SSI. I sidste uge blev 85 plejehjemsbeboere bekræftet smittet med coronavirus. Til sammenligning blev 158 bekræftet smittet ugen før, og i ugerne før var der ligeledes et fald i antallet af smittetilfælde.

Sidste uges 85 bekræftede smittetilfælde er blevet fundet blandt 305 personer, der er blevet testet for virusset. De 305 test er mere end en halvering, i forhold til ugen før, da 611 personer blev testet. Også antallet af testede personer har været faldende de seneste uger.

Fire ud af fem færdige

Antallet af smittetilfælde og antallet af testede beboere kan være påvirket af, at langt størstedelen af landets plejehjemsbeboere har påbegyndt vaccination mod coronavirus.

I en anden opgørelse fra SSI fremgår det, at der frem til tidligt tirsdag morgen er 36.956 plejehjemsbeboere, der har påbegyndt vaccination. Af dem er 31.326 færdigvaccineret. Det svarer til, at cirka fire ud af fem af dem, der har påbegyndt vaccination, også er færdigvaccineret.

I alt er der 39.814 beboere, som myndighederne har fokus på at få vaccineret rundt om på plejehjemmene. Dermed er der under 3.000 beboere, som endnu ikke har påbegyndt vaccination mod coronavirus.

Ritzau

https://www.dksocial.dkartikel/antallet-af-test-og-smittetilfaelde-falder-hos-plejehjemsbeboere