En del beboere på plejehjem er stadig ikke vaccineret

KORT NYT13. JAN 2021 7.20
TEMA: Corona

Næsten hvem femte af de 3.400 beboere på plejehjem i Københavns Kommune mangler at få første coronavaccination, skriver Politiken. Fredag i sidste uge lød meldingen fra regionerne ellers, at alle beboere på plejehjem, som var interesseret i at få vaccinen, havde fået første dosis, men i Københavns Kommune mangler 19 pct. at få første dosis, og i Region Sjælland mangler 8,5 pct.

Fredag nævnte direktør Trine Holgersen fra Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland, at nogle manglede vaccinationen, fordi de havde været på juleferie, var indlagte eller syge med corona. Også Københavns sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) peger på blandt andet dårligt helbred på vaccinationsdagen som årsag.

- Tilslutningen blandt vores plejehjemsbeboere er rigtig, rigtig høj, og kun 1-2 pct. har helt frabedt sig vaccinen. Men desværre kunne alle borgere ikke vaccineres i første omgang, da de enten var smittet med covid-19, havde anden sygdom eller blev vurderet for dårlige på dagen af den vaccinerende læge, siger hun til Politiken.

Ritzau

OPDATERET kl. 8.15: Andelen af manglende vaccinationer på plejehjem i Region Sjælland er 8,5 pct. og ikke 16 pct. som først oplyst.

https://www.dksocial.dkartikel/en-del-beboere-paa-plejehjem-er-stadig-ikke-vaccineret