DK Social
Ny lærerformand efter Bondo er valgt efter tæt stemmeløb
54-årige Gordon Ørskov Madsen blev onsdag valgt som ny formand for Lærerforeningen.
Foto: Emil Helms, Ritzau Scanpix

Ny lærerformand efter Bondo er valgt efter tæt stemmeløb

Gordon Ørskov Madsen er på en kongres valgt som ny formand for Danmarks Lærerforening efter Anders Bondo.

Efter 18 år i spidsen for Danmarks Lærerforening (DLF) er det nu slut for Anders Bondo Christensen. Afløseren bliver 54-årige Gordon Ørskov Madsen. Det er onsdag besluttet på lærernes årlige kongres på Frederiksberg.

Han er efter valget både stolt og meget spændt på den opgave, han står overfor.

- Det er en vigtig og en kæmpestor opgave at være formand for lærerne i Danmark, men jeg glæder mig til det og er fyldt med energi til at skulle gå i gang med det vigtige arbejde, der er foran os nu, siger Gordon Ørskov Madsen.

Han beskriver, at han er drevet af at skabe forandringer, og at han ønsker at udvikle folkeskolen.

Og han ser i øjeblikket en velvilje fra samarbejdspartnere til at se på situationen, som ifølge ham ellers tidligere har været præget af en krisestemning uden en fælles retning.

Længst siddende formand nogensinde

Gordon Ørskov Madsen skal løfte arven efter den længst siddende formand i Danmarks Lærerforenings historie.

Anders Bondo Christensen meldte sin afgang i august, efter at der blev indgået en aftale om lærernes arbejdstid med KL.

Det var den "sidste store knast", der blev løst med Anders Bondo Christensen som formand, fortalte han fagbladet Folkeskolen om sin afsked.

Derfor skulle knap 300 delegerede fra 75 lokalkredse onsdag vælge hans afløser blandt tre kandidater.

Her er valget altså faldet på Gordon Ørskov Madsen, der fik 52,3 pct. af stemmerne.

Tæt løb

Løbet mellem særligt den nyvalgte formand og Morten Kvist Refskov var tæt, men da ingen i første stemmerunde fik over 50 pct. af stemmerne, måtte de tre kandidater ud i en anden omgang.

Her endte Gordon Ørskov Madsen med at tage sejren for næsen af Morten Kvist Refskov, der fik 47 pct. af stemmerne, mens Anders Liltorp i anden runde havde 0,7 pct. bag sig.

Alle tre er medlem af lærerforeningens hovedbestyrelse. Derfor havde bestyrelsen ikke anbefalet en specifik kandidat inden afstemningen.

Det er ellers kutyme, men i stedet blev resultatet af en afstemning internt i hovedbestyrelsen lagt frem. Her fik Morten Kvist Refskov 11 stemmer, mens 9 støttede Gordon Ørskov Madsen. Anders Liltorp fik 2 stemmer.

Foruden at være lærernes formand har Anders Bondo Christensen også stået i spidsen for at forhandle overenskomst for alle kommunalt ansatte.

Frem til 2018 var han formand for Forhandlingsfællesskabet, hvilket har betydet, at han også uden for lærerkredse har været et kendt ansigt.

Ritzau

https://www.dksocial.dkartikel/ny-laererformand-efter-bondo-er-valgt-efter-taet-stemmeloeb