DK Social

Leder sagde op:
Omstridt behandlingshjem for udsatte børn lukker

Schuberts Minde har "for sent iværksat en fornyelse af pædagogikken og kulturen".
24. SEP 2020 12.54

RINGKØBING-SKJERN: Efter mere end 70 år lukker Behandlingshjemmet Schuberts Minde. Beslutningen er truffet af en enig bestyrelse, der erkender, at behandlingshjemmet for sent har iværksat en fornyelse af pædagogikken og kulturen på stedet.

- Udsatte og sårbare børn fortjener de bedste rammer for deres liv. Som bestyrelse skal vi stå inde for det, og på trods af et stort udviklingsarbejde det seneste år ser vi ikke længere en fremtid for Behandlingshjemmet Schuberts Minde. Derfor har vi taget beslutningen om at lukke, siger Claus Kristensen, der har været medlem af bestyrelsen det sidste år.

Han har ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skjern stillet sig i front i stedet for formanden, advokat Bjarne Lund Jørgensen, der efter eget ønske har valgt at trække sig. Alle ansatte samt forstanderen er orienteret om beslutningen.

I marts 2019 truede Socialtilsynet med at lukke Schuberts Minde efter tilsynsbesøg, hvor det konstateres, at børn behandles "nedværdigende og ydmygende". Jørn Birk Nielsen fratrådte og blev i november 2019 afløst af Per Jacobsen, der skulle skabe en ændring i pædagogikken og kulturen.

Ny koncern

Nu har også Per Jacobsen sagt op. Beslutningen om at lukke betyder, at alt pædagogisk personale og øvrig ledelse varsles afskediget.

Hjemmet startede i 1951 som børnehjem med 20 børn, efter at Købmand Carl M. Schubert havde testamenteret et beløb, der skulle oprette et hjem for forældreløse børn.

Bestyrelsen vil nu danne en ny koncern med udgangspunkt i den formue, som stadig findes efter Schuberts Minde, og som er testamenteret til at gå til udsatte børn.

ka

https://www.dksocial.dkartikel/omstridt-behandlingshjem-for-udsatte-boern-lukker