DK Social

Rådmand i ydmygende selvkritik efter læk og løgn

ODENSE: Ældre- og handicaprådmand Søren Windell (K) måtte selv stemme for, da Odenses ældre og handicapudvalg tirsdag kaldte det 'dybt kritisabelt', at rådmanden havde lækket et sparekatalog til TV2 Fyn og efterfølgende forsøgt at lyve sig fra det.

Socialdemokraterne i udvalget førte an i kritikken, der rummer en udførlig ydmygelse i form af krav om, at rådmanden i næste måned skal svare på en lang række spørgsmål om, hvad han ellers kunne tænkes at have gjort. Listen gengives af TV2 Fyn, mens rådmanden selv hos Fyens.dk kalder det 'lidt voldsomt' og konstaterer, at 'politik er en kontaktsport'.

I den vedtagne tekst i udvalget kaldes 'rene og klare svar på ovenstående spørgsmål (...) det første og absolut nødvendige skridt i forsøget på at genoprette tilliden mellem rådmand og udvalg'. Søren Windell medgiver, at han har dummet sig, men mener også, at den kraftige reaktion er 'et forsøg på at fjerne fokus fra, hvad det egentlig burde handle om, nemlig at vi skal ud og foretage massive besparelser på ældre- og handicapområdet, der år efter år er underfinansieret', siger han til Fyens.dk.

mk

 

https://www.dksocial.dkartikel/raadmand-i-ydmygende-selvkritik-efter-laek-og-loegn