Nu får Aarhus længe ventet rehabiliteringspark

Nu ser det endelig ud til, at storstilet rehabiliterings- og klimapark bliver en realitet. Første spadestik tages i dag.

AARHUS / MIDTJYLLAND: Ifølge de første udmeldinger var det meningen, at en stort anlagt folke-, klima- og rehabiliteringspark i Aarhus, den første af sin slags i verden, skulle være klar sidste efterår. Det blev den ikke helt, men nu er første spadestik klar til at blive taget. 

Det handler om en park ved det gamle Marselisborg Hospital i Aarhus. Den skal være et godt sted for patienter under genoptræning og borgere, og så kommer den til at kunne rumme de stigende mængder regn. 

Projektet løber op i 45 mio. kr., og de fordeler sig blandt andet mellem kommunen, Region Midtjylland og en donation på ti mio. kr. fra A.P. Møller Fonden. 

Løft af bydelen
- Parken ved MarselisborgCentret har for de fleste nok været et sted, som man bare hastede forbi, men det ændrer sig nu. Parken kommer til at gavne både brugerne og de lokale beboere, og parken vil med dens rekreative muligheder give hele bydelen et løft. Parken er samtidig et fornemt bevis på, hvordan byudvikling, rehabilitering og klimatilpasning kan rummes i en og samme løsning, siger rådmand for teknik og miljø Bünyamin Simsek (V) til Århus Stiftstidende.

Parken skal både kombinere leg, træning og klima, og målgruppe er blandt andet MarselisborgCentrets brugere, der er mennesker i rehabilitering.

Første spadestik tages i dag torsdag, så nu kan aarhusianerne og patienter efter (den nye) plan tage parken i brug næste år. Det er den aarhusianske tegnestue Kristine Jensen, der står bag. Parken får navnet Spark - en sammenskrivning af Sundhed, Park, Aktiviteter, Rehabilitering og Klimatilpasning. 

ibs