dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Politiet forbyder Bandidos midlertidigt
Medlemmer af Bandidos MC viste deres rygmærker frem på Rådhuspladsen i København under en demonstration for nylig. Nu bliver det forbudt at optræde på den måde. (Arkivfoto)
Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Politiet forbyder Bandidos midlertidigt

Vi jagter pengene, siger politidirektør. Det bliver Retten i Helsingør, som skal afgøre, om det er i strid med grundloven at opløse rockerklubben.
22. MAJ 2024 9.11

Politiet har besluttet at nedlægge et midlertidigt forbud mod rockerklubben Bandidos MC i Danmark. Det oplyser klubbens forsvarer, advokat Michael Juul Eriksen, til Ritzau.

Forbuddet gælder fra onsdag, oplyser politidirektør Lasse Boje fra National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) på et pressemøde.

Betjente vil køre ud til samtlige kendte tilholdssteder onsdag. Samtidig har myndighederne med blandt andre Gældsstyrelsen indledt en særlig indsats mod medlemmer af Bandidos, oplyser han.

- Vi jagter pengene, siger Lasse Boje på pressemødet.

Politiets afgørelse om et forbud betyder, at sagen skal indbringes for retten. Det bliver Retten i Helsingør, som skal afgøre, om det vil være i strid med grundloven at opløse foreningen.

Umiddelbart betyder forbuddet, at det vil være ulovligt at færdes i det offentlige med rygmærker og andre kendetegn.

4. april annoncerede justitsministeren, at en forbudssag blev indledt, og derefter fik Bandidos en frist til at gøre indsigelser. Dette svar sendte advokat Michael Juul Eriksen til politiet 6. maj.

Indsamlet materiale

Forud for beslutningen om at indlede sagen har efterforskere og anklagere samlet materiale om Bandidos og om den kriminalitet, som klubbens medlemmer har begået. Blandt andet er en række domme blevet nærstuderet.

I april kom politidirektør Lasse Boje fra NSK med en konklusion:

- Det er den mest konflikt- og voldsparate af grupperne, udtalte han.

Onsdag oplyser han, at Bandidos ifølge politiets undersøgelse har været involveret i ti voldelige konflikter med andre grupperinger.

Politiets konklusion er, at Bandidos er en forening i grundlovens forstand, at den har et ulovligt øjemed, og at kriminaliteten og adfærden har en så alvorlig karakter, at det er nødvendigt med et foreløbigt forbud.

I forbindelse med forbudssagen har klubbens medlemmer allerede taget deres forholdsregler, har Ekstra Bladet tidligere berettet. Flere klubhuse er blevet tømt, og meget markante skilte er pillet ned.

Tidligere rejste politiet og anklagemyndigheden en sag om opløsning af banden Loyal To Familia. Dette blev godkendt af Højesteret.


/ritzau/

Opdateret 10.35 efter pressemødet

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.