dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
V kommer med rigtig god løsning senere på måneden
Fra pressemødet ved Venstres sommergruppemøde. Gruppeformand Søren Gade, partiformand Lars Løkke Rasmussen og politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen. Foto: Joachim Adrian, Polfoto.

V kommer med rigtig god løsning senere på måneden

Venstres 2025-plan er ikke klar endnu, men var alligevel i centrum på pressemødet ved partiets sommergruppemøde

Det var småt med konkrete facts og beløb, da Venstre fredag holdt pressemøde i forbindelse med sit sommergruppemøde. Statsminister Lars Løkke Rasmussen henviste så mange gange til regeringens kommende udspil til 2025-plan, at det godt kunne bringe mindelser om hans forgængers bekendte 'der kommer en rigtig god løsning i morgen' lige før den københavnske betalingsring led skibbrud.

Hovedbudskabet var dog klart nok, skønt ukonkret. Der skal frigøres 'et milliardbeløb' til øget sikkerhed, forstået som flere penge til både forsvaret, politiet og efterrretningstjenesterne, og der skal ske yderligere opstramninger på udlændingeområdet så flygtningestrømmen bringes yderligere ned, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Hvordan, hvad det alt sammen kommer til at koste, og hvor pengene skal komme fra, vil åbenbares sammen med 2025-udspillet, ikke før, blev det flere gange understreget. Til gengæld var der signalgivning til både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, der har krævet indrømmelser for at lægge stemmer til.

På udlændingeområdet var der klart nej til DF's ønske om at trodse konventionerne men til gengæld udtrykkelig vilje til at presse og måske endda bøje dem lidt. Eksempelvis sagde Lars Løkke Rasmussen om grænsekontrol, at 'med til den nationale sikkerhed hører at vi passer på grænsen når der er brug for det', med tilføjelsen, at det er der nu.

DF har krævet grænsekontrollen gjort permanent, hvilket vil være i strid med Schengen-aftalen, så et gæt på en farbar vej kunne være en meget langstrakt midlertidighed ud fra den overvejelse, at man alligevel aldrig kan være sikker på at noget holder længere end til næste folketingsvalg. I forhold til Liberal Alliance lød signalet fra Lars Løkke Rasmussen, at regeringen ikke havde tænkt sig at komme med en 2025-plan der ikke lever op til regeringens egne ambitioner, en klar reference til at en fem procentpoints nedsættelse af topskatten udtrykkeligt i sidste sommers regeringsgrundlag er beskrevet som en 'ambition'.

2025-planen bliver ifølge Lars Løkke Rasmussen selv 'en stor gennemtænkt plan', og med den kommer regeringen ikke til at 'gå reformamok', pointerede han flere gange. Det er der ikke behov for, lød begrundelsen, og fremgangsmåden vil i stedet være en række samtidige justeringer for at frigøre de nødvendige milliarder.

Hvilke det er må vente med at blive opklaret, til V kommer med en rigtig god løsning senere på måneden.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.