dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Tønder Kommune skal levere mad til det lokale sygehus

Kommunen overtager den daglige drift af køkkenet på sygehuset, mens Sygehus Sønderjylland fortsat ejer lokalerne.
25. APR 2024 10.29

TØNDER / SYDDANMARK: Patienter og borgere på sygehuset i Tønder vil fra 1. maj få tilbudt den samme mad - uanset om de er indlagt på kommunens korttidscenter eller på det regionale medicinske daghospital. Det oplyser Region Syddanmark.

Indtil nu har patienterne på regionens afdelinger på sygehuset fået mad fra Sønderborg Sygehus - serveret i caféområdet på sygehuset - mens borgere tilknyttet kommunens tilbud har fået mad fra et kommunalt køkken, som er nabo til sygehuset.

Regionsrådet har nu godkendt en aftale om, at regionen og kommunen går sammen om at levere mad til patienterne og drive køkkenet og caféområdet på sygehuset i Tønder. Aftalen er også netop godkendt af direktionen i kommunen.

Aftalen om fælles regional og kommunal drift af køkkenet er ret unik set med danske øjne. Pernelle Jensen (V), formand for Udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen, siger:

- Fælles drift af sygehuskøkkenet i Tønder er en naturlig videreudvikling af det spændende samarbejde, vi nu i flere år har haft i Tønder. Sammen med kommunen prøver vi hele tiden nye typer samarbejder af og bliver klogere på, hvor langt vi kan drive samdriften. At nøjes med ét fælles køkken i stedet for to giver rigtig god mening og er en meget bedre udnyttelse af skatteborgernes penge.

Regionen betaler huslejen

Helt konkret går samarbejdsaftalen ud på, at Tønder Kommune fra 1. maj leverer maden og driver køkkenet og det tilhørende caféområde på sygehuset i Tønder. Sygehus Sønderjylland fortsætter til gengæld med at eje køkkenet og cafélokalerne og betaler dermed også huslejen og udgifterne til fast forbrug som for eksempel el, vand og varme.

- Med aftalen om fælleskøkken på sygehuset i Tønder forener vi kræfterne og sikrer høj standard for madkvalitet til både patienter og borgere, siger borgmester Jørgen Popp Petersen (S), som er formand for Samdriftsgruppen.

- Vores fælleskøkken ligger på matriklen i Tønder. Det gør løsningen både fleksibel og bæredygtig, fortsætter han og glæder sig over, at maden ikke længere skal fragtes fra Sønderborg til Tønder.

Der har i flere år været et tæt samarbejde mellem Tønder Kommune og Sygehus Sønderjylland på sygehusets matrikel i Tønder. Samarbejdet omfatter både et konkret samarbejde om patienterne mellem regionens medicinske daghospital og kommunens korttidscenter og et samarbejde mellem den regionale skadeklinik og den kommunale sygeplejeklinik.

Derudover varetager Tønder Kommune en række kommunale sundheds- og forebyggelsesopgaver fra sygehusets lokaler – for eksempel hjemmepleje, sygepleje og træningstilbud.

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.