DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aalborg sender hjælpepakker til de mest udsatte borgere

Lige nu uddeles små hjælpepakker for i alt 200.000 kr. med gavekort til madindkøb, materialer til kreative aktiviteter og hygiejneartikler til kommunens allermest udsatte.

AALBORG: En donation på 200.000 kr. kommer nu de mest udsatte til gavn i Aalborg Kommune, efter at familie- og beskæftigelsesforvaltningen har modtaget en check fra 'Oak Foundation', oplyser kommunen. Pengene skal bruges til at hjælpe anbragte børn, de mest udsatte familier og udsatte borgere på væresteder og på gaden.

- Vi kan se, at nogle af familierne er presset både socialt og økonomisk. I de familier, hvor der i forvejen er sociale og psykiske udfordringer, intensiveres konflikterne, når alle går hjemme og strukturen er trukket væk under dem, siger Denise Bakholm, der er leder af Center for Tværfaglig Forebyggelse.

Der er doneret 100.000 kr. til hjælpepakker til udsatte familier. De kan for eksempel indeholde gavekort til madindkøb, kreative aktiviteter, familiespil eller andet, og de uddeles af kommunen og frivillige sociale organisationer. 25.000 kr. fra donationen går til unge anbragt i døgntilbud, som får pakker med materialer til kreative aktiviteter og gavekort til take-away.

Rent helbredsmæssigt er de udsatte og hjemløse også ekstra sårbare i øjeblikket, og derfor skal 75.000 kr. af donationen gå til mad og hygiejneartikler som sæbe og håndsprit.

eo