DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Corona får borgmesterparti til at foreslå fire-dages uge

GRIBSKOV: I Gribskov har coronapandemien givet anledning til at diskutere de kommunalt ansattes arbejdstid, efter de har været hjemsendt på arbejde under coronakrisen. Derfor foreslår den lokale liste nytgribskov, der har borgmesterposten, at kommunen arbejder på at indføre en fire-dages uge for de administrative medarbejdere, skriver Sjællandske.

- Det udspringer jo af coronaen, hvor vores medarbejdere har været hjemsendt. Det har vist, at vi godt kan gentænke vores måde at arbejde på, både i forhold til fleksibilitet, arbejdsopgaver og den enkelte medarbejder - og også i forhold til miljøet. Der er ingen tvivl om, at miljøbelastningen er mindre, når man transporterer sig mindre, siger byrådsmedlem Morten Klitgaard (nytgribskov) til Sjællandske.

Ifølge ham har coronakrisen vist, at hjemmearbejde godt kan være effektivt, og han mener samtidig, at der er effektivitet at hente i en kortere arbejdsuge. Venstres gruppeformand Birgit Roswall kalder forslaget 'en spændende tankegang at drøfte'.

eo