DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Forhandlingsfælleskabets formand, FOA-formand Mona Striib, understreger at der endnu ikke er taget nogen endelig beslutning om at udsætte OK21.
Foto: Mads Nissen, Ritzau Scanpix

Coronakrisen får offentligt ansattes fagforeninger til at foreslå at udskyde OK21

Et flertal i Forhandlingsfælleskabets forhandlingsudvalg anbefaler i internt diskussionsoplæg at forlænge gældende overenskomst et år.
20. MAJ 2020 6.47
TEMA: Corona

Coronaepidemien har 'vendt op og ned på forberedelsen' af overenskomstforhandlingerne for offentlige ansatte, skriver de offentligt ansattes paraplyorganisation Forhandlingsfælleskabet i et oplæg, der redegør for de mulige konsekvenser for de kommende overenskomstforhandlinger for de offentligt ansatte. Det skriver dagbladet Information.

Overenskomstforhandlingerne skal efter planen finde sted i 2021, men et flertal i Forhandlingsfællesskabets forhandlingsudvalg anbefaler at forlænge den gældende overenskomst og dermed udskyde forhandlingerne om den nye til 2022. Forhandlingsfællesskabet repræsenterer 565.000 ansatte i kommuner og regioner

- Selvfølgelig betyder usikkerheden i økonomien noget. På det offentlige område er vi afhængige af den ramme, der kan afsættes til at forhandle indenfor, siger formanden for Forhandlingsfælleskabet, FOA-formand Mona Striib til Information.

Forudsætningerne ændret

I diskussionsoplægget om forløbet for OK21 står der blandt andet, at de seneste uger og måneders økonomiske krise har ændret forudsætningerne for overenskomstforhandlingerne for de offentlige ansatte, og at det med 'så stor økonomisk usikkerhed' kan 'blive vanskeligt at gennemføre et traditionelt forhandlingsforløb'.

Mona Striib understreger, at Forhandlingsfælleskabet ikke har taget nogen endelig beslutning endnu. Diskussionsoplægget er sendt til medlemsorganisationerne, som foruden FOA omfatter blandt andre HK Kommunal, Dansk Sygeplejeråd, BUPL og Lærernes Centralorganisation som de største af de i alt 51 fagforeninger under Forhandlingsfælleskabet.

Medlemsorganisationerne skal ifølge oplægget vende tilbage med deres holdning, ikke mindst om de bakker op om en udsættelse. En beslutning om en mulig udsættelse af OK21 forventes truffet i løbet af sommeren.

mk