dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Farvel til faste Panodiler har gjort en forskel i demensbehandling

KORT NYT5. JUN 2024 7.09

NÆSTVED: Et kritisk syn på fast smertelindring til demente, som når en borger fx får to Panodiler tre gange om dagen, har givet positive resultater på det skærmede demensafsnit N1 på Symfonien i Næstved, skriver Viden på Tværs. N1 har særligt arbejdet med en særlig smerteskala udviklet til vurdering af smerte hos personer med demens.

- Vi fjernede simpelthen de faste Panodiler og var efterfølgende ekstra opmærksomme på, om borgerne gav udtryk for smerter. Når de havde smerter, så fik de naturligvis medicin. Efter et par uger kunne de fleste beboere helt undvære den medicin, som flere af dem har fået i årevis, siger social- og sundhedsassistent Lene Holm.

Fjernelsen af den unødvendige medicin har haft stor positiv effekt for de ældres adfærdsmønstre, humør og generelle tilstand. Samtidig har det skærpet personalets opmærksomhed på, at medicin til smertelindring ikke bare fortsætter automatisk, men løbende vurderes i samarbejde med lægen.

dotn

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.