DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Helhedsindsats overfor udsatte giver pote i Gladsaxe

Fremgang i familiernes generelle situation, flere selvforsørgende, bedre trivsel, færre børn i det sociale system, viser evaluering som Vive har stået for.
25. AUG 2020 10.17

GLADSAXE: En helhedsindsats siden 2016 overfor udsatte familier i Gladsaxe har ført til en målelig fremgang i de fleste familiers situation, fremgår det af en evaluering af indsatsen, som Vive har lavet i samarbejde med Oxford Research.

Et team af familiekoordinatorer har siden 2016 sørget for, at kommunens forskellige indsatser til familierne bliver tilretteligt og organiseret bedst muligt, så kommunen kan sætte ind på tværs af forvaltninger og sektorer. Indsatsen involverer jobkonsulenter, familiebehandlere, mentorer og støtte-kontaktpersoner.

Evalueringen viser, at langt de fleste familier oplever en fremgang i deres situation i løbet af indsatsen. Hele 80 pct. af familierne vurderer, at de er kommet tættere på de mål, de gerne vil nå. Målene kan for eksempel være, at en forælder kommer i gang med en uddannelse eller støttet beskæftigelse.

Andelen af udsatte forældre, der er blevet i stand til at forsørge sig selv, er steget fra 40 pct. til 65 pct. i løbet af den tid, den helhedsorienterede tilgang har kørt i Gladsaxe Kommune. Især mødrene bliver selvforsørgende. Ved projektets start var en ud af fem mødre selvforsørgende, men efter to år er mere end halvdelen af mødrene (55 pct.) i stand til at forsørge sig selv.

Evalueringen viser også, at børnene trives bedre. Af de børn, der har været en del af den helhedsorienterede tilgang i mindst to år, er op imod halvdelen helt sluppet ud det sociale system.

mk

Se evalueringen.