dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

København placerede voldelige unge på bosted trods advarsler

KORT NYT25. NOV 2023 10.55

KØBENHAVN: Ansatte og beboere på bostedet Borgervænget i København er i over et år blevet terroriseret af en gruppe voldelige og aggressive beboere. De blev placeret på bostedet, selv om stedets ledelse flere gange advarede kommunen om, at bostedet ikke er gearet til at håndtere de farlige unge, skriver Altinget.

Dermed har kommunen brudt loven, vurderer bl.a. lektor i socialret Eva Naur og professor i socialret John Klausen efter at have læst dokumenter fra Socialtilsynet om sagen. "Jeg har sjældent set en kommune, der så åbenlyst fortsætter en praksis, som den igen og igen bliver advaret om er forkert," siger Eva Naur til Altinget.

Kommunen har måttet bruge 55 mio. kr. på at flytte farlige beboere fra bostedet og ansætte ekstra personale, efter at tilsynet truede med at lukke botilbuddet. I en tilsynsrapport, som lige nu er i høring, får det Socialtilsynet til at vurdere, at det ikke mere er nødvendigt med et skærpet tilsyn på stedet. Mediet har forgæves forsøgt at få et interview med socialborgmester Karina Vestergaard Madsen (EL) om sagen.

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.