DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Der skal igen godt gang i rengøringen på rådhusene, når de ansatte vender tilbage fra på onsdag - her på Fredericia Rådhus.
Foto: Peter Leth-Larsen, Jysk Fynske Medier, Ritzau Scanpix

Kommuner glæder sig til at genåbne rådhuse på onsdag

Mens østdanske kommuner og regioner må vente lidt endnu, gør Vestdanmark klar til at vende fysisk tilbage på arbejde.

Københavns beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) er absolut ikke glad for onsdagens aftale om, at alle offentligt ansatte vest for Storebælt får lov at vende fysisk tilbage på arbejde på onsdag, mens man i Østdanmark må vente til en endnu ukendt dato.

- Vores muligheder for at hjælpe de mange tusinde nyledige tilbage i job svækkes af, at vores jobcentre - i modsætning til resten af landet - ikke må åbne. Så det er faktisk, hvis jeg skal være ærlig, en døduretfærdig aftale, siger hun i en udtalelse.

I Region Sjælland ærgrer regionsdirektør Per Bennetsen sig også.

- Jeg tror, vi har det ligesom alle andre, der har været hjemsendt i mere end to måneder: Man vil rigtig gerne tilbage og arbejde sammen med kollegerne. På den måde havde vi håbet at komme med i den her omgang, siger han til TV2 Øst.

Anderledes hverdag

Men vest for Storebælt glæder man sig.

I Skive finder borgmester Peder Christian Kirkegaard (V) den geografisk skæve genåbning rimelig, og han glæder sig til at se medarbejderne igen på rådhuset. Omend hverdagen bliver anderledes end før.

- Vi vil naturligvis være meget fokuseret på, at vi overholder de retningslinjer, som Sundhedsstyrelsen melder ud. Der vil helt sikkert bliver meget mere rengøring og håndsprit, og måske skal der heller ikke holdes flere møder på samme tidspunkter, siger han til TV Midtvest.

I Frederikshavn begynder ledelsen mandag at gøre klar til at tage imod de cirka 600 administrativt ansatte igen, oplyser TV2 Nord. Om det bliver onsdag, afhænger af, hvornår kontorerne kan leve op til retningslinjerne.

- Vi kommer til at gå et gear op i forhold til service for borgerne, når man kan være sammen fysisk, forudser borgmester Birgit S. Hansen (S). 

Retningslinjer på vej

De nærmere retningslinjer for indretning af arbejdspladserne vil dog ikke komme fra Sundhedsstyrelsen, men fra et sektorpartnerskab, hvor Sundhedsministeriet i dette tilfælde samarbejder med KL, oplyser Sundhedsstyrelsen til DK Nyt.

Ifølge Kommunalbladet skulle retningslinjerne være lige på trapperne.

HK Kommunal, som udgiver Kommunalbladet, har fået mange spørgsmål fra medlemmer, blandt andet om storrumskontorer og afstandskrav, og om borgere frit må møde op i fx borgerservice og jobcenter.

- Der er jo ikke mange dage til. Der er til gengæld mange spørgsmål, der skal afklares, siger næstformand Mads Samsing til bladet.

I Horsens er borgmester Peter Sørensen (S) også i tvivl om, hvorvidt borgerservice får lov at åbne for borgere. Men han glæder sig til onsdag - også selv om han ikke forventer alle tilbage samme dag.

- Mange vil vende tilbage onsdag. Vi skal have gang i de administrative funktioner, siger han til Horsens Folkeblad