dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Kultur skal forbedre unges mentale sundhed på Frederiksberg

FREDERIKSBERG: Et stigende antal unge oplever trivselsproblemer, og derfor har Biblioteket Frederiksberg taget initiativ til "Kulturelle Frirum” - et otte ugers forløb designet til unge, der kæmper med stress, angst og depression, oplyser kommunen. En nylig undersøgelse fra Center for Ungdomsforskning viser, at hele 44 pct. af unge mellem 16 og 25 år oplever mistrivsel. Det foregår i partnerskab med Forfatterskolen PS, Next Door Project og Frederiksbergmuseerne.

I løbet af de otte uger vil de unge få mulighed for at fordybe sig i kunstneriske discipliner og deltage i trygge fællesskaber. Uanset om det er gennem skrivefællesskaber, performances og dansegrupper eller unikke kunst- og museumsoplevelser, vil projektet give de unge en pause fra hverdagen og bidrage til at genopbygge deres mentale trivsel. 

Efter afslutningen af forløbene vil Biblioteket Frederiksberg tilbyde faciliteter og støtte, så de unges kulturelle fællesskaber kan fortsætte. Projektet modtager støtte fra Velux Fonden og har til formål at generere læring, der skal udbredes for at gavne unge over hele landet.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.