dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Recept på fællesskaber:
Seks sundhedslandsbyer valgt til at understøtte trivsel

Seks landsbyer er valgt af Landdistrikternes Fællesråd til at være en del af projekt Sundhedslandsbyer, der har til formål at etablere sociale sundhedsnetværk og fællesskaber. De seks er Bisserup på Sydvestsjælland, Nysted på Lolland, Asaa i Vendsyssel, Nørager i Himmerland, Bagenkop på Langeland og landsbylaugene på halvøen Broager Land i Sønderjylland. 

Landsbyerne er valgt med udgangspunkt i deres sammenhold og eksisterende fællesskaber. De skal bruge disse til at gøre fællesskaberne mere rummelige og inddrage mennesker i ensomhed. I samarbejde med lokale lægepraksisser, apoteker, hjemmepleje samt kultur- og fritidsklubber vil de vise borgere vej til foreningslivet. 

Projektet skal bidrage med ny viden om, hvordan landsbyfællesskaber kan understøtte borgeres fysiske og mentale sundhed og trivsel. Derudover er det håbet, at sundhedslandsbyerne bliver mere attraktive for tilflyttere. Projekt Sundhedslandsbyer løber fra september 2023 til februar 2026 og er foruden 3,375 mio. kr. fra Nordea-fonden finanseret af Region Syddanmark, Region Nordjylland og Region Sjælland. 

mar

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.