dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Spilleglad mand på kontanthjælp snød Odense i årevis

KORT NYT28. NOV 2023 10.35

ODENSE: En 60-årig mand har fra januar 2016 til august 2020 fået udbetalt knap 383.000 kr. for meget i kontanthjælp, fordi han i den periode også fik penge fra spillegevinster, kontante indbetalinger og honorarer for mindre jobs. Nu har retten dømt ham skyldig i socialbedrageri. Han er idømt seks måneders fængsel og skal betale beløbet tilbage. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Manden har i perioden blandt andet spillet hyppigt hos Danske Spil. Det kastede både fire- og femcifrede gevinster af sig, og den største vandt manden i oktober 2019, da han kunne overføre 122.000 kr. til sin konto. Han fik også Mobilepay-overførsler fra en række personer, og alene i 2019 blev der ifølge en udregning indbetalt 448.536 kr. til mandens konto.

Sagen skulle have været afgjort for længe siden, men både i januar og juni blev sagen udskudt, fordi den tiltalte havde meldt sig syg. I september lykkedes det at gennemføre fire timers retsmøde, før han blev utilpas, og ved det næste retsmøde i oktober var manden igen syg. Det var han også, da retten mandag for femte gang forsøgte at få sagen afgjort, men retten besluttede denne gang at afgøre sagen uden hans tilstedeværelse. 

lal

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.