dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Sundhedsgevinst: Plejehjem skifter til varm aftensmad
Et pilotprojekt med varm mad om aftenen gav længere og mere rolige måltider, og ikke-planlagte vægttab blev markant mindre. (arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Sundhedsgevinst: Plejehjem skifter til varm aftensmad

Efter et vellykket pilotprojekt flytter Lyngby-Taarbæk det varme måltid til om aftenen.
28. DEC 2023 10.24

LYNGBY-TAARBÆK: Fra på mandag vil beboerne på alle plejecentre i Lyngby-Taarbæk få serveret varm aftensmad. Hidtil er det varme måltid - som i fleste andre kommuner - blevet serveret midt på dagen, mens aftensmåltider har bestået af kold mad, men det ændres med det nye år.

Den varme aftensmad har længe været et ønske fra både beboere og personale, fortæller formand for ældre- og omsorgsudvalget, Karen Marie Pagh Nielsen (SF). 

- Et pilotprojekt på Plejecenter Baunehøj har vist, at det er den helt rigtige vej at gå. Der har kun været positive tilbagemeldinger – for beboerne betyder det, at måltiderne bliver, som de var vant til med fx smørrebrød til frokost og varm aftensmad. På plussiden er også, at personalet fortæller, at aftensmåltiderne er blevet længere og stemningen mere rolig og med mere tid til den enkelte, siger hun.

Ifølge udvalgets næstformand, Dorthe la Cour (K), viser resultaterne fra forsøget også, at den kolde mad til frokost giver en langt større fleksibilitet fx i forhold til at servere mad efter, hvornår den enkelte beboer er sulten.

- En gevinst ved ændringen er også et fald i ikke-planlagte vægttab på 31 pct., hvilket er et ret markant resultat, siger hun.

Der vil i første omgang bliver serveret varm aftensmad fra mandag til fredag, mens weekendserveringerne af rent ressourcemæssige årsager i køkkenerne indtil videre fortsætter som hdtil med en varm ret til frokost og en kold ret til aftensmad.

ak

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.