DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ensomhedspulje til fællesskaber åben fra i dag

Et stort flertal i Folketinget vedtog tidligere på måneden at afsætte 50 mio. kr. til bekæmpelse af ensomhed, og ti mio. kr. af dem skal allerede nu gå til en strakspulje til 1.000 nye fællesskaber, hvor der nu er åbent for ansøgning.

Og pengene skal være uddelt inden jul, så kulturminister Joy Mogensen (S) håber, at frivillige foreninger søger puljen med det samme, så flere kan komme ud af den ensomhed, coronarestriktionerne har ført med sig. 

Målgruppen er blandt andet foreninger på kultur-og socialområdet til aktiviteter for borgere over 21 år, som mærker konsekvenserne af corona-pandemien i form af ensomhed, og som giver adgang til sociale fællesskaber. Udover de ti mio. kr. i strakspuljen, er der også: 15 mio. kr. til Danmarks Almene Boliger til lokale indsatser mod ensomhed. 20 mio. kr.,til covid-19-partnerskaberne for hhv. ældre, udsatte børn og unge, udsatte voksne og mennesker med handicap igennem Social- og Indenrigsministeriet. Fem mio. kr. til KFUMs Social Drive Out til indsats for udsatte borgere i landdistrikter.

Læs mere om puljen her.

ibs