dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Kan rockere true sig til førtidspension?
Bandidos-rockeren Fasar Abrar Raja er på førtidspension, men er ifølge TV2-dokumentaren samtidig den reelle leder af et byggefirma.
Foto: TV2

Politikere og partsrepræsentant:
Kan rockere true sig til førtidspension?

Det kan være svært for en socialrådgiver at sige rockere og bandemedlemmer imod, siger statsministeren efter tv-dokumentar.
4. JUN 2024 9.55

I TV2-dokumentaren "Den sorte svane" er to af de involverede Bandidos-rockere, som angiveligt er involveret i hvidvask, begge på førtidspension. Det har vakt harme.

"Forbrydere skal simpelthen ikke kunne få førtidspension. Punktum. Venstres forslag om at “vende bunken” for dem, der har sjoflet sig til en førtidspension, er endnu mere sørgeligt aktuelt nu. De skal stoppes," skriver Venstres formand, Troels Lund Poulsen, på X.

I et interview med TV2 erklærer statsminister Mette Frederiksen (S) sig enig. En rocker skal selvfølgelig ikke kunne få førtidspension, siger hun.

Samtidig mener hun, at det kan være svært for sagsbehandlere at sige rockere og bandemedlemmer imod.

- Jeg hører også, at det kan være meget svært for en 25-årig socialrådgiver at sidde over for en Bandidos-rocker og skulle tage en ydelse fra dem, siger hun.

"Offentlig hemmelighed"

Bitten Vivi Jensen, som i en årrække har været partsrepræsentant for syge borgere, kalder i Berlingske førtidspension for et perfekt skjul, hvis man er kriminel, fordi man så slipper for kontrol af bl.a. indtægter og formueforhold. Hun er forarget over, at bandekriminelle er tilkendt ydelsen, når det er svært for alle andre at få den.

- Men det er en offentlig hemmelighed, at rockere truer sig til førtidspension, siger hun - dog uden at kunne dokumentere påstanden.

Formand for Dansk Socialrådgiverforening Signe Færch har svært ved at se, hvordan det i praksis skulle kunne ske, da en førtidspension aldrig bliver tilkendt af bare én socialrådgiver. Men hun er enig i, at kriminelle på førtidspension er stærkt problematisk. Og når de er stand til at snyde alle andre, er det ikke usandsynligt, at nogle af dem også lykkes med at snyde jobcentrene til en pension, siger hun.

ak

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.