dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Ukraine-børn i klemme:
30 pct.-regel forhindrer integration af flygtningebørn

ESBJERG: Mens Folketinget har gjort det muligt, at ukrainske flygtninge kan få en bolig i udsatte boligområder, så har Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) afvist at dispensere fra reglen om, at der maksimalt må være 30 pct. fra udsatte områder i en daginstitution, skriver JydskeVestkysten. I et svar til Esbjerg Kommune skriver ministeren, at 30 procents-reglen "er med til at sikre, at børn fra udsatte boligområder kommer i daginstitutioner, hvor der tales dansk". Et benspænd for integrationen af ukrainske flygtninge, mener borgmester Jesper Frost Rasmnussen (V):

- Ministeren har efter min mening ikke forstået, hvad det handler om, når hun argumenterer med, at man vil sikre, at der tales dansk i daginstitutionerne. Der tales selvfølgelig dansk i vores daginstitutioner, og det har ikke noget med sagen at gøre, siger Jesper Frost Rasmussen til avisen, og bakkes op af formanden for børn- og skoleudvalget Diana Mose Olsen (SF):

- Jeg ved simpelthen ikke, hvilken verden, Folketinget befinder sig i. Vi har fået nej til dispensation, og nu står vi med en superflot og lækker daginstitution, som inden længe ingen børn har, siger Diana Mose Olsen, der sammen med borgmesteren fortsat vil kæmpe imod 30 procents-reglen.

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.