dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Aalborg-rådmand vil have ændret lov: Vil kunne støtte socialt madspildsprojekt
Overskudsmad - ok med kommunal støtte til fordeling på væresteder, men ikke til borgere.
Foto: Peter Leth-Larsen, Ritzau Scanpix.

Aalborg-rådmand vil have ændret lov: Vil kunne støtte socialt madspildsprojekt

Kommunen kan godt støtte indsamling og fordeling af overskudsmad til væresteder - men ikke borgere.
16. NOV 2023 12.28

AALBORG: Byrådet i Aalborg har ikke kunnet indfri en forventning om at støtte madspildsprojektet Nordjysk Fødevareoverskud så meget, som byrådet gerne ville.

Det oplyser rådmand for sundhed og kultur Jes Lunde (R) til DK Nyt:

- Vi kan støtte indsamling og fordeling til væresteder - der vurderes at være op til 200.000 kr. årligt - men ikke borgere. 

Kommunen havde ellers lovet at støtte Nordjysk Fødevareoverskud med en halv million kroner, der skulle komme oven i det årlige tilskud på 200.000 kroner, foreningen har fået de seneste fire år. I alt har foreningen i 2023 et budget på 1,7 millioner kroner, kunne DR Nyheder for nylig fortælle. 

Ville budgettere anderledes

- Hvis vi allerede havde vidst i januar, at støtten ville udeblive, ville vi have søgt penge andre steder. Vi ville have lavet hele budgettet anderledes, siger Bente Schjødt, der er stifter af Nordjysk Fødevareoverskud.

Hver dag indsamler foreningen 700 kilo overskudsmad fra supermarkeder, som de deler ud. Udover at dele overskudsmad ud til 135 økonomisk trængte familier, uddeler foreningen også dagligvarer til 100 ukrainske flygtninge og sociale væresteder. Her får de en masse overskudsmad fra supermarkedet for kun 30 kroner. 

Jes Lunde fortæller videre, at han nu har kontaktet fødevareordfører i Folketinget Christian Friis Bach (R), og "han vil undersøge mulighederne for at få ændret Serviceloven, så det bliver lovligt at støtte et godt projekt, der mindsker madspild og gør en god social gerning på samme tid."

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.