dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Aarhus-samarbejde skal få psykisk sårbare i job

Et to-årigt pilotprojekt "Din vej i job" skal hjælpe borgere med psykiske lidelser i job via et samarbejde med Sind Erhverv og IpsCenter Danmark.
23. JAN 2023 11.15

AARHUS: Med en finansiering på tre mio. kr. fra Rådet for Sociale Investeringer i Aarhus Kommune skal 60 borgere med psykisk sårbarhed deltage i såkaldte enkeltplads-borgerforløb for at få fodfæste på arbejdsmarkedet, oplyser IpsCenter Danmark. Konsulentfirmaet leverer ydelser til borgerforløb og uddannelsesprogrammer til jobcentre, kommuner og regioner.

I Aarhus er det borgere over 30 år med psykisk sygdom eller psykiske lidelser og på kontanthjælp, der er målgruppen for det to-årige forløb, hvor en central del er den såkaldte ips-indsats - individuelt planlagt job med støtte. 

– Blandt de i alt 60 borgere, der deltager i indsatsen, er det målsætningen, at mindst 50 procent af borgerne med betydelig grad af psykisk sårbarhed finder ordinær beskæftigelse på fuldtid eller deltid, starter i et flexjob eller optages på en kompetencegivende uddannelse, siger udviklingschef, IpsCenter Danmark Ulrik Lund-Sørensen.

- Desuden arbejder vi også med en række kortsigtede mål omkring styrket selvværd, selvtillid og mental trivsel samt afklaring af borgernes erhvervsinteresse og uddannelsespræferencer, siger han. 

Med i partnerskabet er også patientstøtteorganisationen Sind Erhverv, der har erfaringer fra arbejdet med at hjælpe sårbare i job.

- Indsatsen er målrettet borgere, som har vanskeligt ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet - ikke kun grundet funktionsnedsættelse men også i kraft af et begrænset netværk. Derfor arbejdes der både med netværksdannelse mellem deltagerne og med inddragelse af pårørende, siger afdelingsleder i Sind Erhverv Jonna Winther.

En ny hjemmeside dinvejtiljob.dk guider borgere, virksomheder og kommunen om projektet.

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.