dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Ældre Sagen frygter hul ældrereform uden krav til kommunerne

KORT NYT11. MAR 2024 11.20

Formanden for Ældre Sagen, Bjarne Hastrup, er bange for, at regeringens ældrereform ender "i en omgang varm luft", hvis ikke der stilles krav til kommunerne, siger han til Avisen Danmark. Han mener, at regeringen blot flytter bureaukratiet over i kommuerne.

- Regeringen siger alle de rigtige ord, og der står alle de rigtige ting i ældrereformen. Men der kommer ikke til at ske en bønne, hvis ikke de stiller krav til kommunerne. Pengene vil forsvinde ned i kommunekassen, hvis ikke vi gør det klart, hvad de skal bruges på. Vi er bange for, at regeringen løber fra sine løfter ved at gøre det valgfrit for kommunerne, om de vil indføre forbedringerne. Det er katastrofalt for ældre mennesker, siger Bjarne Hastrup. 

Christina Krzyrosiak Hansen (S), borgmester i Holbæk og formand for KL’s Sundheds- og Ældreudvalg, er glad for regeringens ældreudspil. Hun er enig i, at mere tillid og mindre minuttyranni er den rette vej frem. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ældreministeren. 

mar

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.