dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Beboer på bosted er død efter skoldhedt bad

Af ukendte årsager var vandet skoldhedt i spabad på bosted for udviklingshæmmede i Kolding.
8. FEB 2024 10.45

KOLDING: En mandlig beboer på et bosted i Kolding er onsdag aften død af alvorlige forbrændinger. Han var blevet placeret i et spabad med skoldende varmt vand. Det skriver jv.dk.

Ulykken skete onsdag i sidste uge på et bosted for udviklingshæmmede på Centervej i Kolding.

Af endnu ukendte årsager var vandet i spabadet skoldhedt, og selv om beboeren, en mand i 40'erne, kun opholdt sig kortvarigt i badet, måtte han køres til sygehuset med forbrændinger på store dele af kroppen.

Torsdag morgen har kommunen orienteret de pårørende til de øvrige beboere om ulykken, og at manden døde onsdag aften, skriver jv.dk. Kommunen har desuden orienteret politiet og Styrelsen for Patientsikkerhed om ulykken.

- Vi er alle meget berørte af situationen og samarbejder tæt med de relevante myndigheder, skriver social- og handicapchef Gülcan Güven Grud i en mail, oplyser jv.dk.

Sydøstjyllands Politi har indledt en strafferetlig undersøgelse af hændelsen, oplyser politiet. 

Indtil videre undersøges hændelsen som en ulykke, men formålet er også at afdække, om der foreligger et strafbart forhold i relation til episoden, og hvor ansvaret i så fald kan placeres, lyder det.

Fortilfælde

Det er ikke første gang, en beboer på et bosted er død i et spabad.

I 2016 druknede en beboer i et spabad på et botilbud i Brønderslev. Det kostede efterfølgende en plejer ti dagbøder, fordi han havde efterladt beboeren uden opsyn.

I 2019 døde en handicappet kvinde i et badekar på et bosted i Vejle, efter at hun var blevet fundet livløs med andengradsforbrændinger på mave, ben og arme. En pædagogstuderende blev efterfølgende idømt dagbøder for ikke at have tjekket vandtemperaturen og for at have efterladt beboeren, som ikke havde noget sprog og ikke selv kunne komme op af badet, i 30-45 minutter.

/ritzau/ak

 

Opdateret kl. 11 med baggrund om tidligere sager og kl. 13.55 om, at politiet undersøger sagen.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.