dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Ekspert om privat bosted: "Det fremstår som systematisk svindel"

Ejeren af et privat bo- og dagtilbud har udbetalt millioner, handlet ejendomme og dyr med sig selv og ansat familie med offentlige midler.

Bo- og dagtilbuddet Mosefryd med afdeling i Ølstykke og Frederikssund står til at blive lukket af Socialtilsyn Hovedstaden.

Det skriver Kommunen.dk, som i et samarbejde med Politiken afdækker, hvordan skattekroner er gået til at begunstige den private ejer og hendes familie frem for at sikre kvaliteten af det nu lukningstruede tilbud.

I artiklen på Kommunen.dk kan man læse, hvordan eksperter vurderer forvaltningen af offentlige midler som “helt usædvanligt” og "uden for skiven".

- Jeg er normalt relativt nøgtern og fagligt udtalende, men i sådan en situation her vil jeg alligevel gerne sige, at det fremstår som systematisk svindel, siger Per Nikolaj Bukh, professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet, til Kommunen.dk.

Mosefryds ejer mener, at det er tydeligt, at der er “en række misforståelser i sagen” og retter kritik af tilsynet, som vil lukke botilbuddet. En afgørelse, hun har klaget over. Til Kommunen.dk og Politiker afviser hun al kritik. 

Dyr, ejendomme og private hævninger

På tre år har ejeren af Mosefryd ført over seks millioner kroner ud af tilbuddet ved at have foretaget privathævninger og udlejet ejendomme og dyr fra sig selv til Mosefryd. Det viser en gennemgang af regnskaber og tilsynsdokumenter, som Kommunen.dk og Politiken har foretaget.

Bostedsejeren har desuden ansat og aflønnet en række familiemedlemmer og bekendte i flere år i stedet for faguddannet personale.

Michael Gøtze, der er professor i forvaltningsret, vurderer, bl.a. med fokus på udlejningen af ejendomme, at det her ikke er en sag, "hvor man taler om gråzoner":

- Jeg synes, at det grundlæggende problem er, at det virker til, at hun ikke har kunnet skille det professionelle og private ad. Hun har set de offentlige midler som noget, hun kunne råde over, som var det hendes egne midler, siger Michael Gøtze til Kommunen.dk

Læs flere detaljer i sagen og hvad Mosefryds ejer konkret svarer til kritkken på Kommunen.dk.

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.