DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Falck fyrer 300 ansatte, Tårnby hjælper lufthavnsansatte

Corona påvirker blandt andet Falcks forretning i Københavns Lufthavn, hvor der er mindre brug for assistance. Tårnby opretter rådgivningscenter for kommunens største arbejdsplads.

Falck skiller sig af med op mod 450 ansatte, hvoraf de 300 er i Danmark. Det oplyser selskabet i en meddelelse. Årsagen til fyringsrunden er ifølge Falck konsekvenser af coronavirusset. Det har betydet, at der er lidt mindre at lave end før pandemien.

- Vi ser, at efterspørgslen efter vores ydelser vender tilbage, men det sker på et nyt normalniveau, som er lavere end før udbruddet af den globale pandemi og tilbagegangen i samfundsøkonomien, siger adm. direktør Jakob Riis.

Det går blandt andet ud over Tårnbys største arbejdsplads, Københavns Lufthavn. Her er mindre brug for den assistancehjælp, som Falck har ydet.

Derfor opretter Tårnby Kommune et rådgivnings- og jobcenter ude ved terminalerne, oplyser kommunen.

- Vi skal tænke ud af boksen og skabe nye muligheder for f.eks. rådgivning af virksomhederne, så vi kommer bedst muligt igennem krisen med flest mulige job sikret, siger Tårnbys borgmester Allan S. Andersen (S).

Der er omkring 1.000 virksomheder med cirka 22.000 ansatte omkring lufthavnen, og det er de virksomheder, centret er målrettet.

1,5 pct. fyres

Falck er også ramt på patienttransport samt vejhjælp og sundhedsydelser i de nordiske lande.

Falck har omkring 30.000 ansatte i 30 lande på verdensplan. Fyringsrunden svarer dermed til, at 1,5 pct. af de ansatte mister jobbet. Falck er gået i dialog med fagforeninger om fyringerne. I Danmark vil afskedigelserne ske senere i juni.

ibs / Ritzau