dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Fristen forlænget for kommuners søgning af varmehjælp til borgerne
Penge fra regeringens varmepulje på 100 mio. kr. skal ud til trængte borgere via kommunerne. Nu er fristen for at søge forlænget til 19.december i håb om at flere kommuner får søgt.
Foto: Frank Hoermann/Sven Simon, Ritzau Scanpix

Fristen forlænget for kommuners søgning af varmehjælp til borgerne

Efter at det i sidste uge kom frem, at kommunerne kun havde søgt om en ud af de afsatte 100 mio. kr. til varmehjælp til borgerne, er fristen nu forlænget.

Da fristen for kommunerne for at få del i 100 mio. kr. afsat i en varmepulje til inflationsramte danskere udløb i sidste uge, havde kun 22 kommuner søgt om samlet 1,1 mio. kr. Fristen er for at søge er derfor nu udsat til 19. december, viser en opdatering om puljen hos Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

Alle kommuner har nu fået brev om den udsatte frist, hvori det fremgår, at styrelsen mener, at de nuværende regler godt kan bruges til at få flere penge ud til borgerne.

I sidste uge kritiserede beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) kommunerne for ikke at have søgt i større grad, mens kommunerne for deres part henviste til, at kravene for at kunne søge var for strikse og uoverskuelige.

Kommunerne følger praksis

KL oplyser til DR at ”kommunerne har administreret efter de regler, ministeren med Folketingets opbakning har fastlagt, og kommunernes praksis er indtil videre blevet bekræftet af Ankestyrelsen”.

Nu skriver STAR i brevet til kommunerne bl.a.:

"Det er Styrelsens klare opfattelse, at det er muligt at bevilge hjælp efter § 81 til høje varme- og elregninger, som en person omfattet bestemmelsens målgruppe efter kommunens konkrete vurdering af de økonomiske forhold ikke selv kan betale".

Styrelsen har dog også besluttet at gå i dialog med Ankestyrelsen "om nærmere afklaring af retsstillingen på området", hvorefter der vil komme endnu et brev ud til kommunerne "så snart retsstillingen er afklaret."

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.