dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Fynsk borgmester kritiserer opsparingsforslag

KORT NYT21. JUL 2023 9.26

FAABORG-MIDTFYN: Ældre, der i dag ikke selv kan gøre rent, har krav på rengøring betalt af kommunen og dermed af alle skatteydere. Men sådan bør det ikke være fremover. Det mener borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Hans Stavnsager (S), der nu melder sig ind i debatten om betaling af fremtidens ældrevelfærd. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Hans Stavnsager støtter dermed debatten om, hvordan vi med en eksplosiv stigning af ældre sikrer en ordentlig ældrepleje. Men han ærgrer sig imidlertid over den måde, socialdemokratiets partitop har rejst debatten.

- Det er alt for uklart, hvad forslaget (af Christian Rabjerg (S), red.) går ud på. Dermed skaber det først og fremmest usikkerhed. Jeg mangler for eksempel svar på, hvordan en opsparing ala arbejdsmarkedspensionen stiller de forholdsvis store grupper, der kun har en løs eller ingen tilknytning til arbejdsmarkedet. Formålet med en ny model til at sikre en ordentlig velfærd er jo netop at undgå et A- og et B-hold, siger borgmesteren.

lal

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.