dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Guldborgsund klar på mere velfærdsteknologi på ældre- og plejeområdet

Ældre og Omsorgsudvalget i Guldborgsund Kommune har besluttet, at fire nye velfærdsteknologiske løsninger skal omsættes til virkelighed.
5. SEP 2023 15.25

GULDBORGSUND: Hvordan skal samfundet håndtere en større mængde ældre i fremtiden, som formentligt vil få brug for pleje i længere tid, end man tidligere har været vant til.

En af løsningerne er velfærdsteknologier, der kan frigive tid hos personale til andre opgaver og mange forskellige tiltag testes i forskellige kommuner.

I Guldborgsund Kommune har man i Ældre og Omsorgsudvalget for nyligt besluttet, at der skal indføres fire nye velfærdsteknologiske løsninger. Der er tale om skærmbesøg, digital observation, digital understøttet træning og test af blesensorer.

Disse teknologier er blevet udpeget som fire konkrete tiltag, der skal øge borgerens tryghed, sikkerhed og fleksibilitet i hverdagen, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Vi har en ambition om at give vores ældre borgere et godt, værdigt og trygt hverdagsliv ud fra de ressourcer, vi har til rådighed. Flere borgere får i de kommende år behov for omsorg og pleje, og vi får svært ved at rekruttere tilstrækkeligt med personale. Derfor er jeg glad for, at vi i udvalget har afsat midler til velfærdsteknologiske løsninger. Jeg er særligt glad for, at der er tale om løsningsforslag, der kommer fra medarbejderne, samt at løsningerne også er afprøvet med succes i andre kommuner, siger Kathrine Brønnes (S), der er æstformand i Ældre- og Omsorgsudvalget i Guldborgsund Kommune. 

amp

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.