DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Holbæk har succes med at få unge i uddannelse og job

Holbæk Kommune har gennem et to-årigt projekt fået knap 30 pct. af de deltagende unge i job og knap 30 pct. i uddannelse, viser resultater.

HOLBÆK: Gennem et to-årigt projekt er det lykkedes Holbæk Kommune at få flere unge i uddannelse og job. Projektet har været en brobyggende og tværfaglig indsats, som har bestået i at ansætte mentorer, virksomhedskonsulenter og en projektleder, der skulle hjælpe 100 deltagende unge med at komme i arbejde eller på uddannelse.

Blandt andet har kommunen samarbejdet med Biltema, som har været en slags træningsbane for unge, der ikke umiddelbart var klar til at komme i almindelig praktik. Mentoren i projektet har haft sin daglige gang i virksomheden for at hjælpe de fire-fem unge, der løbende har været i praktik her. Tre af dem har nu fået job i Biltema, mens to unge overvejer at uddanne sig inden for området.

Pengene til projektet kommer fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som også har fordelt penge til ti andre kommuner end Holbæk, som dog er den kommune, der har hjulpet flest.

- Vi har hjulpet 29 pct. af de unge fra projektet i uddannelse og yderligere 29 pct. i job i den periode, indsatsen har varet. Derudover er det også lykkedes at rykke udsatte, isolerede unge ud af isolationen. Det er meget positive resultater, og de gode erfaringer og metoder tages derfor med videre i Ungeindsatsen, siger Lars Dinesen (S), der er formand for udvalget for beskæftigelse og uddannelse.

eo