DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Holbæk klar med mål for frihedsforsøg på skoleområdet

Til august fritages syv kommuner fra lovgivning på forskellige velfærdsområder. Holbæk er klar med plan for skoleområdet.

HOLBÆK: Kommunalbestyrelsen i Holbæk er klar med en model for, hvordan kommunen som en del af regeringens Velfærdsaftale fritages fra store dele af de nationale og kommunale regler på skoleområdet. Der er sat mål og retning for Børnenes Skole, som planen kaldes, når frihedsforsøget går i gang.

Børnenes Skole indeholder "ganske få hegnspæle", som kommunen kalder de regler, der forsat vil skulle overholdes. De tilbageværende regler handler om en smal styrelsesvedtægt, regler for budget og regnskab og personalepolitik. Men kommunalbestyrelsen er klar til at vurdere dispensationer, hvis reglerne står i vejen for en god idé på en skole.

- Vi tror på, at de lokale skoleledere og medarbejdere sammen med eleverne og forældrene kan skabe den bedst mulige skole. Derfor sætter vi også ganske få rammer. Vi har simpelthen stor tillid til fagligheden og evnen til at inddrage ude på skolerne, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S).

Mere frihed og mere plads

Friheden til at gentænke skoleområdet kommer til at blive håndteret ud fra frihed, faglighed og fællesskab. Eleverne skal have frihed til selv at tage initiativ, skal udfordres faglig og skal opleve glæde og fællesskab i skolen.

Samtidig skal der gives mere plads til, at eleverne selv kan finde den bedste måde at lære på, og der sættes mål for, at flere skal ind på ungdomsuddannelserne.

- Vi giver skolerne så frie rammer som muligt til sammen med eleverne og forældrene at finde og føre de gode ideer ud i livet. Der er fuld gang i processen på skolerne, og jeg ser meget frem til at følge arbejdet med at sikre endnu bedre undervisning og trivsel for eleverne, siger Susanne Utoft (S), der er formand for Udvalget for Børn og Skole.

Fritagelsen af kommunen på dele af skoleområdets lovgivning starter til august og varer indtil 2024.

Læs mere om kommunalbestyrelsens mål og hegnspæle.

mh