dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
I dag skal byrådet i Nyborg stemme om undersøgelse af Kenneth Muhs
Borgmester i Nyborg Kenneth Muhs (V) skal forlade byrådssalen, når politikerne tirsdag eftermiddag skal stemme ja eller nej til et forslag om en ekstern advokatvurdering.
Foto: Michael Bager/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

I dag skal byrådet i Nyborg stemme om undersøgelse af Kenneth Muhs

Kenneth Muhs (V) skal rejse sig og gå ud af byrådssalen, når politikerne i aften skal stemme om en ekstern juridisk vurdering af borgmesteren.

NYBORG: Var det et brud på den kommunale styrelseslov, da Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) i 2021 ikke videregav oplysningerne fra et møde med kommunens borgerrådgiver til byrådet? I aften kommer vi måske tættere på et svar til ovennævnte spørgsmål. 

Nyborg Kommune oplyser, at borgerrådgiveren på mødet dengang oplyste borgmesteren om flere konkrete og alvorlige sager på børneområdet og endda beskrev en "bekymring for borgernes retssikkerhed".

Kenneth Muhs gav informationerne videre til direktionen, men altså ikke til byrådet.

På dagsordenen for tirsdagens byrådsmøde skal politikerne i Nyborg stemme for eller imod et forslag om, at kommunen får lavet en ekstern advokatvurdering.

Eksperter siger ja

Nyborg Kommune og KL har allerede vurderet, at Kenneth Muhs ikke brød loven, da han valgte ikke at videregive informationerne fra mødet med borgerrådgiveren i 2021 til byrådet.

Alligevel har Socialdemokratiet i Nyborg fremsendt forslaget om en ekstern advokatvurdering. Det skyldes, at flere medier har fået eksperter til at vurdere spørgsmålet. Her er vurderingen enslydende, at borgmesteren har brudt loven.

Når byrådet tirsdag skal stemme om en ekstern undersøgelse af sagen, betyder det, at Kenneth Muhs skal rejse sig op, erklære sig inhabil og forlade byrådssalen under afstemningen.

Internt notat offentliggjort

Ifølge DR støttes S-forslaget af SF og De Konservative. Dog er borgmesterpartiet Venstre, som sidder på flertallet i byrådet, forventeligt imod forslaget.

DR er desuden kommet i besiddelse af det interne notat, som Nyborg Kommune indtil nu har holdt tilbage for offentligheden. Hemmeligholdelsen fik i sidste uge Socialdemokratiet til at klage til Ankestyrelsen.

I notatet, som er skrevet af borgerrådgiveren, står der, at "såfremt borgerrådgiverens undersøgelse af en sag viser, at der i kommunen må antages at være begået fejl eller forsømmelser af større betydning, skal borgerrådgiveren give meddelelse om sagen til Nyborg Byråd."

Notatet er blevet forelagt Frederik Waage, der er professor i offentlig forvaltning ved Syddansk Universitet. Han siger til DR, at notatet tydeligt viser, at Kenneth Muhs havde pligt til at informere byrådet.

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.