København er Årets Veterankommune

Forsvarsminsteren uddelte i dag prisen til Københavns Kommune, der har gjort en særlig stor indsats for at hjælpe krigsveteraner fra udstationering til civil karriere.
20. JUN 2022 11.30

KØBENHAVN: Københavns Kommune er Årets Veterankommune 2022, og kommunens beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Christian Lütken (V) modtog mandag på rådhuset prisen af forsvarsminister Morten Bødskov (S), oplyser Forsvarsministeriet. Prisen gives til en kommune, der i særlig grad har gjort en indsats for krigsveteraner.

- Siden 2019 har Københavns Kommune udviklet veteranindsatsen og er et godt eksempel på, hvordan politisk fokus har stor betydning for udviklingen af veteranindsatsen – også i den enkelte kommune. Kommunerne spiller en vigtig rolle i mange forhold, som vedrører veteraner og deres familier. Det gælder fx bolig, beskæftigelse, ydelser, familieforhold førtidspension mv. Med prisen som Årets Veterankommune sætter vi fokus på – og anerkender – kommunernes indsats for vores veteraner, sagde Morten Bødskov ved overrækkelsen.

Prisen i form af en skulptur, der "vandrer" hvert år til en ny kommune, er lavet af metal fra en skrottet pansret mandsskabsvogn, fremstillet af veteraner på Fyn sammen med lærere og elever på Syddansk Erhvervsskole. Sidste år var det Randers Kommune, der fik prisen for kommunens indsats for krigsveteraner.

Jens- Christian Lütken sagde ved dagens prisoverrækkelse, at det har været vigtigt for kommunen at hjælpe veteraner med overgangen fra udstationering til civil karriere:

- For nogle går det hurtigt, for andre er det en lang sej kamp, men fælles er, at veteraner har masser af byde på og nogle helt unikke kompetencer, som vi kan få gavn af som samfundet. En stor tak til vores dygtige medarbejdere og de mange samarbejdspartnere på veteran-området, som har hjulpet os med at nå hertil, sagde han.

Det er kommunerne selv, der hvert år kan indstille sig til prisen via Veterancentrets hjemmeside.

cwa