dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Millioner og revideret strategi skal komme efterslæb til livs i Nordfyns sagsbehandling

Udover at besætte stillingen som familiechef i kommunen vil der blive opslået fem nye stillinger for at tilføje området ekstra ressourcer.

NORDFYN: Efter at en ekstern redegørelse fra revisionsfirmaet BDO bekræftede, at der er udfordringer med sagsbehandlingen i Nordfyns Kommunes børne- og familieområde, iværksættes der nu en plan for at komme problemerne til livs. 

Redegørelsen blev gennemgået på et ekstraordinært møde i økonomiudvalget den 30. maj. Siden har både børne- og ungeudvalget samt økonomiudvalget vendt den, og nu bliver der iværksat en proces for at efterkomme efterslæbet i sagsbehandlingen og sikre den fremadrettet.

Som led deri sker der en "revidering af udviklingsstrategien for børne- og ungeområdet 2023-2025", og der sikres ressourcer til ekstra personale. 

- Der er udarbejdet en umiddelbar plan for fase ét. Det handler blandt andet om at opslå stillingen som familiechef til besættelse så snart som muligt og at ansætte en faglig leder i handicapteamet, fortæller formand for børne- og ungeudvalget Kasper Solberg (S) til Fyens Stiftstidende.

Ifølge planen ventes stillingen som familiechef besat den 1. november 2024, står der i en meddelelse fra kommunen.

Behov for ekstra ressourcer

- Derudover skal der ansættes to socialrådgivere til handicapteamet og to til børneteamet. Det er faste stillinger, vi taler om. BDO skriver i analysen, at der er behov for i en periode at tilføre ekstra ressourcer, men når vi spørger dem, hvad den periode er, så er det to år. Det er det, vi gør her og nu, fortsætter han.

I første omgang er der tale om omkring 2,5 millioner kroner, der skal tilføres området. Udgifterne finansieres i år af kommunens budgetreserve, og udgifterne indarbejdes i budgettet for 2025.

I forbindelse med at strategien skal revurderes, afholder børne- og ungeudvalget et ekstraordinært møde den 18. juni, hvor der tages hul på denne del. "Børne- og ungeudvalget vil i opfølgningen have et stort fokus på at sikre arbejdsro, stabilitet og kontinuitet i børne- og familieafdelingen", skriver kommunen.

Derudover besluttede økonomiudvalget, at BDO's redegørelse bliver en del af kommunalbestyrelsens budgettemamøde den 27. juni. 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.