dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Ny samarbejdsaftale mellem Furesø og boligselskaber
Aftalen træder i kraft pr. 1. januar 2024 og løber fire år frem.
Foto: Furesø Kommune

Ny samarbejdsaftale mellem Furesø og boligselskaber

Furesø Kommune og de syv almene boligorganisationer i kommunen styrker samarbejdet om attraktive og trygge boligområder frem mod 2030.
11. DEC 2023 10.35

FURESØ: Et nyt samarbejde mellem kommunen og syv almene boligselskaber indgår i en ny samarbejdsaftale. Aftalen indeholder en styrket boligsocial indsats – herunder en fremskudt beskæftigelsesindsats, en indsats for at gøre boligområderne mere grønne og bæredygtige samt en indsats for at fremme en balanceret beboersammensætning i alle boligområder.

De almene boligområder udgør 28 pct. af boligerne i Furesø. De 4.849 almene boliger er fordelt på 90 pct. familieboliger, 3 pct. ungdomsboliger og 7 prt. ældreboliger.

Udviklingsaftalen indeholder et forpligtende samarbejde om boligsociale udfordringer. Blandt andet er det intentionen at iværksætte initiativer, som kan støtte op om beboernes beskæftigelses- og uddannelsesniveau. 

- De almene boligorganisationer er en vigtig samarbejdspartner om boligsociale udfordringer. Med aftalen bekræfter vi det samarbejde og giver alle parter bedre forudsætninger for at nå længere ud til borgere med udfordringer og løbende sparring og vidensdeling med hinanden, siger udvalgsformanden for Handicap, Social og Psykiatri, Hasan Yilmaz (S) i en pressemeddelelse.

Udviklingsaftalen følges af et boligforum og en administrativ styregruppe med repræsentanter fra boligorganisationerne og Furesø Kommune. Aftalen træder i kraft pr. 1. januar 2024 og løber fire år frem. Der er aftalt midtvejsevaluering af aftalen senest i efteråret 2025.

Du kan læse anbefalingerne fra §17, stk. 4-udvalget om Boligsociale udfordringer her

apo

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.