dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Odense opruster mod socialt bedrageri

Større kontrolgruppen betyder større økonomisk gevinst til kommunen, har Odense erfaret. Nu opnormeres kontrolgruppen yderligere.
27. APR 2024 9.30

ODENSE: Odense Byråd har besluttet, at kommunens kontrolgruppe mod social bedrageri og snyd skal opnormeres fra ti til 12 ansatte, oplyser kommunen.

Sidste år blev kontrolgruppen også opnormeret med to årsværk, og det betød, at der blev fundet og stoppet mere socialt bedrageri. Gruppens indsats gav i 2023 næsten 23 mio. til de offentlige kasser, hvoraf de 14,7 mio. kom kommunen til gode. 

- Sidst vi opnormerede Kontrolgruppen, så gav det også udslag i en større gevinst både brutto og netto. Det tyder på, at der stadig er mere snyd at finde, hvis vi sætter flere kræfter ind. Derfor sætter vi nu i en periode to medarbejdere mere ind i Kontrolgruppen. For det må ikke kunne betale sig at snyde med skatteborgernes penge, siger beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt (V).

Ud over at kontrolgruppen tjener deres egen løn hjem og får penge retur i det offentliges kasser, så peger socialrådmanden også på den præventive effekt:

- Jeg er overbevist om, at dem, som overvejer socialt bedrageri, tænker sig om en ekstra gang, når de hører, at vi nu opruster på området, siger Christoffer Lilleholt.

De to ekstra medarbejdere er finansieret som et såkaldt investeringsprojekt i perioden fra august 2024 til 2027, hvorefter det afgøres om de ekstra medarbejdere skal gøres permanente. 

cwa

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.