dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Plejehjem i Rebild reducerer brugen af penicillin med 65 pct.

KORT NYT21. DEC 2023 9.30

REBILD: Demensplejehjemmet Ådalscentret i Rebild Kommune har reduceret brugen af penicillin med op til 65 pct., når det gælder behandling af urinvejsinfektion. Det sker som led i et projekt fra Aalborg Universitet, der arbejder med antibiotika mod urinvejsinfektion, skriver Nordjyske

Plejehjemmet har været mere opmærksomme på, at beboerne får den rette mængde væske. Her har de ansatte lavet et væskeskema, så det er nemmere at holde øje med, hvor meget væske beboerne drikker. Der er også været ekstra fokus på toiletbesøg, da bakterier lettere trives, hvis blæren ikke bliver tømt ordentligt. 

- Nu udskrives der langt mindre antibiotika for urinvejsinfektioner. Til gengæld opleves det, at beboere, der har været på sygehus, stadig får ordineret en del antibiotika, fordi man på sygehuset ikke kan have samme fokus, siger Gerda Holm Christensen, der er leder på Ådalscentret til mediet. Ifølge plejehjemslederen, har tiltagene medført færre indlæggelser blandt beboerne.

apo

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.