dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Pulje til at uddanne ufaglærte på botilbud klar

KORT NYT10. DEC 2023 13.15

For mange ansatte på landets botilbud for blandt andet borgere med handicap har ingen pædagogfaglig uddannelse. Regeringen afsætter nu 63 millioner kroner til professionshøjskolerne som et projekttilskud i årene 2024-2028 til at udvikle og afholde efteruddannelse til medarbejdere i de sociale tilbud, oplyser Socialministeriet.
 
Det sker ved at omprioritere de midler, der er afsat til opfølgning på evalueringen af de socialiserede socialområde i 2023. Midler afsat fra 2024 og frem vil blive prioriteret, når der skal forhandles om specialeplanlægning på den højt specialiserede del af handicapområdet. 

Tidligere på året blev der også afsat penge til at hæve uddannelsesniveauet. I forbindelse med aftalen om reserven på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet for 2024-2027 blev der prioriteret 38 millioner kroner til at styrke uddannelsesniveauet blandt medarbejdere på det specialiserede socialområde. Den pulje skal anvendes til efteruddannelse af ufaglærte medarbejdere med lang praksiserfaring på de enkelte offentlige, private og selvejende tilbud.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.