DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Sjælland bruger ny metode i distriktspsykiatrien

KORT NYT18. MAR 2021 8.40

SJÆLLAND: Sjællands distriktspsykiatri er begyndt at arbejde med den såkaldt F-ACT metode og delt ind i 22 teams, som dækker forskellige lokalområder i regionen. Det er regionsrådets udmøntning af finanslovsmidler til psykiatrien, som får regionen til at indføre den nye arbejdsmetode.

Den skal give en mere fleksibel, udgående og opsøgende behandling til patienter i perioder, hvor de har større behov for støtte. Alle teams sammensættes tværfagligt, så patienterne får mulighed for kontakt til sygeplejersker, terapeuter, socialrådgivere, psykologer og læger, som sammen bidrager til behandling af høj kvalitet. Det skal gøre det tværsektorielle samarbejde, der er omkring en psykisk syg patient, bedre.

- Det vil sammen med nye medarbejdere, som kan styrke samarbejdet med patientens omgivelser, for eksempel pårørende og kommunale støtteforanstaltninger, medvirke til at give patienterne en rigtig god oplevelse af behandlingen i psykiatrien, siger Tina Boel (SF), formand for social og psykiatri i regionen.

ibs