dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Skanderborg justerer kravet til p-pladser ved plejeboliger

Unødvendigt at kræve halvanden p-plads pr. bolig, mener byrådet.

SKANDERBORG: Ingen har glæde af p-pladser, der altid står tomme. Det mener byrådet i Skanderborg, som derfor har vedtaget at ændre sin parkeringsnorm for, hvor mange p-pladser der skal være ved plejehjem og ældreboliger.

Hidtil har kravet været plads til halvanden bil pr. bolig plus en bil pr. 50 kvm serviceareal. Det ændres nu til 0,7 bil-pladser pr. bolig, altså godt og vel en halvering. Kravet om en plads pr. 50 kvm fælles serviceareal fastholdes, og desuden tilføjes et krav om en p-plads til hver af stedets egne biler, fx hjemmeplejens biler.

- Det er måske lige rigeligt med halvanden plads pr. boenhed. Hvis man selv kommer på et plejecenter engang imellem, så ved man godt, at så mange besøgende kommer der heller ikke. Det er nok heller ikke så mange beboere, der har en bil, det håber jeg i hvert fald ikke, sagde formanden for klima-, miljø- og planudvalget, Claus Leick (SF) på byrådsmødet.

Kravet om et stort antal parkeringspladser har faktisk to gange været medvirkende til, at kommunen to gange har været nødt til at annullere et udbud af et nyt plejecenter, fortalte formanden for sundheds- og omsorgsudvalget, Jens Szabo (V). Han mener dog, det kan være meget forskelligt fra plejecenter til plejecenter, hvad behovet er, og at det derfor bliver nødvendigt at tage stilling fra gang til gang ved kommende nybyggeri.

- Måske kommer der nogle scootere på et tidspunkt og ladcykler og elcykler og alt muligt andet klimavenligt. Det er svært at forudse, sagde han, men bakkede dog op om forslaget, der kommer fra forvaltningen.

Ikke kun kravet til bil-parkeringspladser bliver sat ned i Skanderborg. Også kravet om parkeringspladser til cykler nedsættes fra de hidtidige én plads pr. bolig plus én pr. 50 kvm serviceareal til 0,2 pr. bolig, én pr. 100 kvm serviceareal plus én til hver af stedets egne cykler.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.