dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Slidte værtsfamilier beder kommuner om hjælp til indkvartering

Flere af de private borgere, som har åbnet deres hjem for ukrainske flygtninge, begynder nu at være lidt slidte og har derfor bedt deres kommune om hjælp til indkvartering. Det viser en rundspørge fra DR, hvor 19 af 64 adspurgte kommuner oplyser, at de har fået henvendelser fra folk med ukrainske flygtninge boende, som har brug for hjælp.

- Når man bor meget tæt sammen, har man behov for lidt frirum. Det gælder både værtsfamilierne og ukrainerne, siger Søren Landkildehus, erhvervs- og arbejdsmarkedschef i Holstebro Kommune, som foreløbig har hjulpet tre familier videre til en kommunal indkvartering. 

Indenrigsminister Kaare Dybvad Bek (S) siger til DR, at han forventer, at privat indkvartering stadig vil udgøre en del af løsningen for de mange flygtninge, og at hvis man er ved at være lidt slidt, er løsningen at henvende sig til kommunen og blive boliganvist. Kommunerne kan fortsat betale kompensation til værtsfamilier for ukrainere, som endnu ikke har opholdstilladelse - et bredt flertal i Folketinget besluttede fredag at forlænge den midlertidige tilladelse til det, indtil en lov kan træde i kraft efter påske.

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.