DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Stabiliseret coronaledighed, men i næste uge venter et månedsskifte

Under 2.000 ekstra ledige hver af de seneste to uger, og formentlig også i denne uge. Men 1. maj kommer de første nye ledige, der havde en måneds opsigelse.
21. APR 2020 11.07
TEMA: Corona

Efter godt en måneds ekstra monitorering af ledigheden har ekstrapåvirkningen på grund af coronakrisen stabiliseret sig på et niveau under 2.000 personer på ugebasis. I påskeugen 1.486 og i sidste uge 1.636.

Et godt gæt er, at indeværende uge vil byde på et lignende tal, mens interessen i næste uge samler sig omkring fredagen. Den falder på 1. maj, og med månedsskiftet vil følge de første coronaledighedsramte med opsigelsesfrist på en måned.

Selv uden coronaen byder månedsskift i sagens natur på flere ledige end alle andre dage. På kurverne over artiklen fremgår forrige månedsskifte i den midterste af de grå uger, der frembyder den højeste top. 1. maj må tilgangen af nye ledige forventes at blive endnu højere.

Kurverne viser med den sorte linje øverst antallet af nye ledige den pågældende dag, den stiplede linje er gennemsnittet for de seneste fem år, og den røde linje viser så, hvor mange ekstra ledige, der er kommet under coronakrisen.