dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Unge på kanten får EU-støtte i nyt regionalt projekt

KORT NYT14. NOV 2019 15.08

HOVEDSTADEN / SYDDANMARK: Et nyt projekt mellem otte kommuner, to erhvervsskoler og UU Danmark, Ungdommens Uddanlsesvejledning, skal hjælpe unge på kanten med 18 mio. kr. i støtte fra Den Europæiske Socialfond og Region Hovedstaden.  

Over de næste to år skal man gennemføre individuelt designede forløb for og med 320 af de allermest udsatte unge i hovedstadsområdet. Målet er, at 70 pct. af de unge forventes at påbegynde en erhvervsuddannelse, mens 50 pct. af de unge forventes at 'udvise tegn på at gennemføre en erhvervsuddannelse'. Projektet 'Unge med kant Hovedstaden' kommer i forlængelse det lignende projekt 'Unge med kant Syddanmark', der ligeledes blev gennemført med en bevilling fra EU.

Samlet set understøtter projekterne opbygningen af en ny sammenhængende ungeindsats, KUI, i 11 kommuner og den nye forberedende grunduddannelse, FGU, med intensiv vejledning. Vejledning har en væsentlig betydning for unge og indtager en central rolle i kommunernes arbejde med især de udsatte unge. Derudover etablerer projektet et kædeansvar i kommunernes ungeindsatser, som aktivt involverer både FGU og erhvervsuddannelserne som nogle af de andre centrale ungeaktører. 

esl

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.