DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

15 ud af 40 ansatte smittet med corona på isolationsafsnit

Smittekæde på Regionshospitalet Viborg skulle brydes. Ekstra screening sikrede flere hjemsendelser.

MIDTJYLLAND: Isolationsafsnittet på Regionshospitalet Viborg har nu været åbent i fem uger, og i løbet af den tid er 15 ud af knap 40 ansatte testet positive for covid-19. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Der er generelt testet mange ansatte på hele hospitalet igennem de fem uger, og på sygehuset i Viborg screenede man i går 36 mere. Her udviste endnu en medarbejder symptomer, og afdelingsledelsen på isolationsafsnittet iværksatte derfor en screening af alle medarbejdere på afsnittet for at bryde en smittekæde i personalet, fordi der var mistanke om, at personalet har smittet hinanden internt.

Det er både sygeplejersker, læger, sosuassistenter og sekretærer, der er smittet. Man har også opsporet en rask smittebærer, som jævnfør retningslinjerne hjemsendes i en uge.

De fleste af de smittede ansatte har udvist lette symptomer, mens nogle få enten har haft reelle covid-19-symptomer (og dermed været hjemsendt nogle uger) eller ikke haft symptomer. Alle covid-19-positive ansatte hjemsendes – de fleste i to uger – de få i fire-fem uger. 

- Det er helt forventeligt, at en vis andel af vores ansatte vil blive smittet, ligesom det er gældende for resten af befolkningen. Vi har lavet en ekstra screening, og den giver os nu en vished og tryghed, fordi vi ved, at alle ansatte, der i øjeblikket er smittede, er sendt hjem. Det er efter vores overbevisning den bedste måde, vi kan skabe ro og vished i en svær tid for både vores patienter, pårørende og personale, lyder det fra hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen.

Region Midtjylland oplyser, at der lige nu er 142 ansatte, der er syge med bekræftet covid-19, og at der siden udbruddet har været 285. Regionen oplyser dagligt om det tal.

ibs