dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Arbejdsgruppe om plejefamilier har ikke mødtes i et år

KORT NYT23. NOV 2023 13.49

ODENSE: Som led i aftalen Børnene Først fra 2021 blev der i 2022 nedsat en arbejdsgruppe, der skal komme med forslag til en reform, der gradvist skal træde i kraft fra 2025. Men arbejdsgruppen har ikke mødtes i mere end et år, skriver Danske Kommuner.

Det ærgrer Susanne Crawley (R), der er børne- og ungerådmand i Odense. Til socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer hun med en appel "om at følge op på arbejdet med at forbedre arbejdsvilkårene for landets plejefamilier. Et arbejde, der tilsyneladende er gået helt i stå til trods for lovning på det modsatte".

I Odense har man store problemer med at finde plejefamilier til anbringelse af sårbare og udsatte børn. Der er færre familier, end der er børn, og store kampagner har ikke virket. Crawley synes, det haster, fordi "hver måned er der jo nogle børn, som vi skal flytte ud af kommunen med alle de ulemper, der er ved det".

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.