dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Børn blev udsat for grænseoverskridende adfærd på folkeskole
Ifølge to medier er der både tale om vold og i nogle tilfælde grove seksuelle krænkelser.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Børn blev udsat for grænseoverskridende adfærd på folkeskole

Ifølge to medier har flere børn, som går i indskolingen på Borup Skole, oplevet krænkelser fra jævnaldrende.

KØGE: Flere elever i indskolingen på Borup Skole har angiveligt oplevet grænseoverskridende adfærd fra jævnaldrende børn på skolen. Det skriver det regionale medie sn.dk og TV 2.

Ifølge de to medier er der både tale om vold og i nogle tilfælde grove seksuelle krænkelser. Midt- og Vestsjællands Politi er informeret om hændelserne, men da det drejer sig om mindreårige børn, er det en sag for de sociale myndigheder.

Sn.dk citerer en besked på platformen Aula fra skolens leder, Jakob Dalgas. Her fremgår, at sagen ifølge skolen involverer tre til seks børn, som er i alderen seks til ni år. Sagen har ført til, at børnene skal være under opsyn, lyder det i Aula-beskeden.

Oprindeligt havde skolen også besluttet, at børnene skulle følges to og to på toilettet, men grundet modstand er den ordning lagt ned igen, ifølge sn.dk.

Hastemøde

I et skriftligt svar til sn.dk og TV 2 bekræfter Lars Nedergaard, som er skole- og dagtilbudschef i Køge Kommune, at skolen er i gang med at håndtere en sag.

- Det er korrekt, at Borup Skole lige nu oplever at skulle håndtere en sag af en karakter, der kræver handling fra skolens side. Ligeledes oplevede skolen i december 2022 to sager af lignende karakter, der blev håndteret med støtte til de berørte børn og familier, lyder det ifølge sn.dk.

Ifølge TV 2 skriver skole- og dagtilbudschefen videre, at ledelsen og medarbejdere på skolen er i fuld gang med at gøre, hvad man kan for at støtte de berørte børn og deres familier.

Sn.dk skriver, at en gruppe på omkring 50 til 70 forældre 4. februar holdt et hastemøde på Borup Bibliotek om sagen. Mødet førte til, at i alt 75 forældre skrev under på et brev, som blev sendt til skolen, borgmesteren og forvaltningen i Køge Kommune.

- Tavshedspligten for den enkelte elev og familie gør, at det ikke er muligt for skolen at kommunikere særligt konkret til den store gruppe af forældre, der ikke har børn, som er direkte berørt af hændelserne, udtaler Lars Nedergaard ifølge TV 2.

Ifølge Borup Skoles hjemmeside går der omkring 600 elever på skolen.


/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.