I 2013 blev ressourceforløb indført som et nyt afklaringsforløb for udsatte borgere. Men fire år senere har Beskæftigelsesministeriet endnu ikke givet Folketinget de ønskede data, så forløbene kan evalueres.
Det får nu kritik fra Statsrevisorerne, som kalder det 'utilfredsstillende'. Statsrevisorerne fremhæver blandt andet, at Beskæftigelsesministeriet endnu ikke bruger social- og sundhedsdata til løbende at følge op på forløbene. Ministeriet har ifølge Statsrevisorerne heller ikke sat gang i det tværministerielle samarbejde om data. Ifølge bemærkningerne til loven var ministeriet forpligtet til det.
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) har nu to måneder til at svare på kritikken. I november 2016 var over 18.000 borgere i et ressourceforløb. Beskæftigelsesministeriet forventer, at cirka en pct. af de borgere, der har været i ressourceforløb, vil komme i ordinær beskæftigelse inden for reformens første år. Tallet ventes at ville stige til to pct., når reformen er fuldt indfaset i 2032.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.